Jaký alkohol podávat na párty?

Čas různých svátků a prázdnin přímo vybízí k nejrůznějším oslavám. A k oslavám neodmyslitelně patří alkohol. Máte jedinečnou příležitost své hosty ohromit dobře uspořádaným večírkem, kde bude dostatek alkoholu a každý si bude moci vybrat to, na co má chuť.

Pokud se jedná o víceméně neformální večírek v okruhu známých, základ, který vám postačí je rum, whisky, víno, vodka a pivo. Pokud budete chtít připravovat i míchané drinky, ujistěte se, že máte vše potřebné, například mixér, shaker, led, zásobu ovocných šťáv a alkoholy, které budete používat. U piva, pokud nehodláte https://www.autoweb.cz/autoporadna-dotaz-bry-den-nehodlate-nekdy-v-brzke/ kupovat lahvové, budete zase potřebovat zařízení, pomocí kterého budete pivo točit, třeba výčepní zařízení s kompresorem.

pivo

I když se bude jednat o neformální večírek, určitě vaše hosty příjemně překvapíte welcome drinkem v podobě šumivého víno nebo sektu.

Nesmíte zapomínat ani na nealko, které je nezbytnou součástí každé párty, i kdyby jste na nich měli samé vyznavače alkoholu. Rozestavte kolem džbány s čistou vodou, perlivou vodou, kolou a třeba dva druhy džusů. Nakrájejte do misky citróny, limetky a případně další ovoce, kterým si budou moci vaši hosté ochutit vodu.

whisky

Nezapomeňte také na to, že budete potřebovat širší výběr sklenic. Sklenice na panáky, sklenice na víno, případně sklenice na sekt, půllitrové sklenice na pivo, různé druhy sklenic na různé koktejly…pokud nemáte možnost mít tolik druhů sklenic, vyřešte to papírovými kelímky. Možná to nevypadá esteticky, ale pokud se jedná o oslavu v okruhu přátel, jistě to pochopí. Budete mít potom menší práci s mytím nádobí.

Pamatujte si, že méně je někdy více. Nepotřebujete mít v nabídce desítky druhů alkoholu. Lidé si vždy vyberou z toho, co je k dispozici. A příliš velké množství druhů by mohlo svádět vaše hosty k přílišnému míchání, a to by pak mohlo vést k nepěkným žaludečním potížím.