Za všechno se musí platit

Vždycky to tak bylo a stále to tak je. Za všechno se platí a všichni chtějí po nás jen a jen peníze, nic není zadarmo. Chceme si něco koupit musíme mít peníze. Jakmile nemáme peníze, tak si nemůžeme nic koupit a čekat až na tu věc budeme nebo nebudeme mít. Jsou věci, ale na které musíme mít peníze ihned, například na rohlík a na chleba, protože nějaké jídlo člověk každý den potřebuje, bez toho se neobejde.

Peníze

Když jdeme do autobusu a chceme někam dojet nebo si potřebujeme jet nakoupit, tak řidič od nás chce hned peníze, abychom si koupily jízdenku. Pokud nám bude chybět jedna jediná koruna, věřte tomu, že pán řidič nebo paní prodavačka v obchodě ji po nás bude vyžadovat a budeme muset požádat někoho z okolí, pokud bude zrovna někdo přítomen anebo nám pán řidič a paní prodavačka řekne, dáte mi to příště“ a to se velmi málo kdy stane. Je pravdou, že v dnešní době je takový neakceptovatelný postup vzhledem vysoké inflace a cenám, které drtí každého z nás.

Peníze

Všechno je předražené, zvýšená cena za benzín a naftu do aut, ale lidi budou jezdit neustále auty, protože se potřebuji dostat z místa na místo, a popravdě bez auta by to ani v některých případech vůbec nešlo. Kdo pochází z vesnice a není dobrá dopravní dostupnost, tak to bez auta stojí za prd. Další nevýhodou je velká zadluženost lidí, protože lidé se berou neustále více půjček, aby si mohly cokoliv koupit na co zrovna v tu chvíli nemají peníze. Proto lidé využívají, jak bankovních, tak nebankovních půjček a bez toho se neobejdou. Někteří lidé potřebují platit nájem, protože nemají svoje vlastní bydlení, a co si budeme povídat, jak ty pronájmy za byty jsou drahé, protože taková maminka samoživitelka s malými dětmi nebude schopná zaplatit, tak vysoký nájem, proto je pro ni lepší jít bydlet někam k příbuzným anebo ke svojí rodině.