Velká přikrývka a velký polštář vám umožní větší relax

Kdo vsadí na větší rozměr přikrývek a polštářů, má možnost lépe relaxovat a zlepšit kvalitu svého spánku. Spánek je jednou z nejdůležitějších věcí v životě a ošidíte-li jej, ihned se to projeví na vaší kondici i na vašem zdraví. Problémy se spánkem bohužel provází současnou populaci mnohem víc, než generace našich předků, a je to samozřejmě dáno i větším vlivem stresu, ovšem měli bychom se snažit brát velmi vážně každou maličkost, která může vydatný spánek podpořit.

moderní ložnice

Zdravotní matrace – když si natáhnete na podlahu v bytě karimatku a ulehnete ke spánku, budete ráno rozlámaní a unavení, protože karimatky jsou určené pro dočasné spaní např. v kempech, zejména na měkkém povrchu travnaté plochy nebo lesní zeminy. Podobné potíže můžete mít i s obyčejnou molitanovou matrací, která je příliš tvrdá a nepoddajná. Na výběru vhodné matrace opravdu velmi záleží.

milenci pod dekou

Správná teplota a větrání – pro spaní se doporučuje spíše chladnější ovzduší a velmi zásadní vliv má pravidelné větrání. Je-li to možné, spěte co nejvíce při otevřeném okně, např. na ventilačku, zdravý spánek výrazně ovlivňuje čerstvý vzduch a dostatek vzdušného kyslíku. Pokud je v místnosti příliš mnoho oxidu uhličitého, tedy jedovatého plynu, který vydechujeme, spánek bude mělký, přerušovaný, zkrátka ještě horší, než na té karimatce v obýváku.

Přikrývka a polštáře – jak široká je vaše postel? Možná by stálo za úvahu vaše lůžko více rozšířit, abyste měli více prostoru kolem sebe na převalování a změnu polohy. Na širší posteli můžete ráno i posnídat, odložit vedle sebe podnos se snídaní, můžete tu rozložit notebook a své pracovní materiály a v noci se tu můžete různě otáčet a převalovat, aniž byste spadli z postele na zem. K většímu komfortu v průběhu spánku přispěje i větší rozměr prošívaných přikrývek Levnaprosteradla.cz a polštářů, budete je mít jen pro sebe, můžete se do nich zachumlat a zavrtat přesně tak, jak potřebujete.