Česká módní návrhářka

Svět módy je v mnohých ohledech nevyzpytatelný. Kdo ví, jaký módní trend ovládne přehlídková mola v další sezóně? Dokonce se ani nemusí jednat o nový rok, stačí dokonce přechod dvou ročních období a hle, objevují se nové předměty, které zaručeně musíte mít, jinak vypadáte „out“. Významným aspektem, který ovlivňuje módní trendy ze dne na den jsou jistě známé osobnosti, celebrity. Na základě jejich vzhledu je snad každý druhý nebo třetí průměrný občan utratit nemalé částky ze svých úspor. Některé módní ikony se dokonce stávají bez jakékoli dřívější průpravy módními návrháři, aby vedle svých běžných možností, měli moc také nad tímto odvětvím průmyslu a nad dalšími občany.

dámské šaty

Ovšem každý návrhář by měl mít alespoň základní znalosti, jak a z čeho se který kousek oblečení vyrábí, také proč a jaké vlastnosti by měl který materiál mít. Mezi těmito významnými osobnostmi převládají lidé zahraniční, ale ve vysokých kruzích se často skloňuje také jedno české jméno. Dnešní významná česká návrhářka se jmenuje Blanka Matragi a narodila se ve Světlé na Sázavou v roce 1953. Svou kariéru rozjela v Bejrútu, ale později se opět vrátila do České republiky. Její šaty si oblíbily nejpřednější osobnosti, jak politické, tak také z oblasti umělecké. Není slavnostní události, kde by chyběly šaty s její dílny.

modely dámských šatů

Její výrobky jsou typické barvami, které se navzájem doplňují jako motýlí křídla. Jemné doplňky a ornamenty dotváří vzhled vílího oblečku, který, když se na fotkách umně naaranžuje, vlaje za modelkou opravdový vílí závoj lehký jako pírečko. Právě svými pestrými, ale důmyslně spojenými barvami a také lichotivým střihem si tyto šaty na pohled zamiluje nejedna slečna, ale dokonce také dáma. V tom tkví další z kladů těchto šatů, na věku u nich nezáleží. Mladistvě působí na dívence a zároveň propůjčují důstojnost a šarm i ženám se vyšším věku.