Bez bot daleko nedojdeme

Ve vlastním zájmu byste si neměli myslet, že se dá do přírody vyrazit na výlet v čemkoliv. Tedy pokud se obutí týká. Neměli byste žít v přesvědčení, že na tom, co si tam vezmete na nohy, nesejde, že tam není nikdo, kdo by vás sepsul třeba za to, že vám to nesluší nebo že dejme tomu neladíte s ostatními. Jistě, estetická stránka věci tu není zase až tak směrodatná, na tom, jak naše boty navenek vypadají, tu zase až tak moc nesejde, ale jinak na volbě obuvi záleží. To mi věřte. A pokud si někdo vezme do přírody něco, co není ideální, určitě dříve či později pochopí, proč pochybil. Nejpozději tehdy, až se jeho boty nasáknou vodou, až začnou tlačit, podkluzovat…

kožené boty

I toulky přírodou zkrátka vyžadují své, ani u těch se nesmí volba vhodné obuvi podcenit. A kdo toto téma vážně nepodcení a učiní tu nejlepší volbu, jakou jenom může v otázce obutí do volné přírody učinit, polepší si. Protože zvolí-li si to nejlepší, tedy trekové boty, může počítat s tím, že jeho nohy budou kdykoliv a kdekoliv v tom nejvyšším dosažitelném komfortu.

Takové trekové boty jsou prostě pro přírodu jako dělané. Totiž jsou pro ni vlastně dělané. A kdo je nosí, tomu už nenadělá zbytečné nepříjemnosti ani nerovný a jinak komplikovaný terén, ani jiné komplikace, jež mohou lidi v přírodě zaskočit.
Na louce, v lese, na horách, tam všude se taková treková obuv hodí. Tam všude si bude pochvalovat někdo, kdo si právě takovouto obuv pořídí. Protože nad ni zkrátka v terénu není.

bota na zemi

A kdo někdy zažil rozedřené nohy plné puchýřů, kdo musel někdy po dlouhou dobu čvachtat v nasáklých botách nebo třeba opakovaně padal kvůli uklouznutí, ten už po poznání trekových bot nikdy na nic jiného při cestě někam ven nevsadí. A i vy si vlastně můžete v podobných všestranně dokonalých botách vykračovat a lebedit si. Protože jsou dostupné i pro vás. A jste-li zdatnými turisty, neměli byste si nechat tuto možnost ujít.